Keramische kookplaten

Keramische kookplaten
Voordelen inductie koken

  • Kookoppervlak wordt niet zo heet als bij gas of keramisch koken. ...
  • Etensresten kunnen niet inbranden.
  • Het verwarmingsproces stopt op het moment dat de pan wordt weggehaald.
  • Een inductiekookplaat kent weinig warmte verlies. ...
  • Snelheid van verwarmen is hoger dan van een keramische en inductie kookplaat.



Keramisch koken voordelen

Bij keramisch koken wordt de pan verwarmd door een warme keramische plaat. Deze plaat wordt weer verwarmd door metalen spiralen die middels elektriciteit worden verwarmd. Keramisch koken is de duurste van de drie vormen van koken: er moeten vaak aparte groepen in de meterkast worden geplaatst en ook leidingen en (Perilex-)stopcontacten worden gemaakt in de keuken voor de keramische kookplaat, deze moet namelijk een aparte groep hebben omdat veel stroom wordt gebruikt bij het koken op een keramische kookplaat. Daarnaast komen de kosten voor aanschaf van de keramische kookplaat en de pannen, want het is van belang dat de pannen voor koken op een keramische kookplaat zo vlak en glad mogelijk zijn.

vanaf € 162,--

Koop NU