Opmerkelijke berichten.

Facebooktwitter

Opmerkelijke berichten.
In deze rubriek vermelden we in TWITTER-stijl opmerkelijke berichten die u een breder beeld gaan geven over duurzaamheid.

5 augustus 2015 Energie uit eigen bodem.
. Bij duurzame energie gaat de eerste gedachte al snel naar zonnepanelen of windmolens. Maar er zijn natuurlijk meer vormen beschikbaar. Bovendien gaan zon en wind (en ook waterkracht) vooral over stroom, terwijl uiteindelijk de meeste energie wordt gebruikt voor het opwekken van warmte. Die warmte is al gratis onder onze voeten beschikbaar en we praten dan over geothermie of aardwarmte. We moeten ze er wel nog ‘even’ uithalen.
Lees verder
10 juni 2015 Energiebespaarlening voor VvE’s. Kent u de VvE Energiebespaarlening al? De lening is een aantrekkelijke mogelijkheid voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) om energiebesparende investeringen te kunnen financieren aan appartementencomplexen. Klik hier naar bericht.
9 juni 2015
Auto voor de deur wordt energiecentrale. Accu’s van elektrische auto’s voor de deur kunnen voortaan worden gebruikt als kleine energiecentrale voor de opslag van zelf opgewekte zonne-energie. Klik hier naar bericht.
28 mei 2015
25 mei 2015 Eerste elektrische autoveerboot in de vaart genomen. In Noorwegen is ‘s werelds eerste elektrische auto- en passagiersveerboot op accu’s in de vaart genomen. Het verbruik per trip bedraagt slechts 150 kWh. Klik hier naar bericht.
12 februari 2015
Facebooktwitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.